See banaanidessert on pärit USAst, täpsemalt New Orleansist ja pärit 1950ndatest. Flambeerimine annab roale lisamaitse ja on efektne, aga vajadusel võib banaane ka lihtsalt veidi kauem pannil kuumutada.
Koori banaan, lõika ristipidi ja seejärel pikuti pooleks.
Sulata või väikesel praepannil, lisa suhkur ja sega puulusikaga ühtlaseks. Siis lisa banaanitükid ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni banaanid on karameliseerunud.
Tõsta pann tulelt ja sega juurde rumm. Kui tahad flambeerida, siis lülita esmalt õhupuhasti välja, tõsta pikk põlev tikk roale lähedale ja süüta rumm põlema - ettevaatust, kuna leegid tõusevad kõrgele!
Kui jätad leegitamise vahele, siis tõsta lihtsalt pann pärast rummi lisamist pliidi peale tagasi ja kuumuta paar minutit, kuni alkohol on aurustanud.
Serveerimiseks tõsta banaanid koos siirupiga taldrikule, tõsta kõrvale jäätisepall ja serveeri.
Bananas Foster
See banaanidessert on pärit USAst, täpsemalt New Orleansist ja pärit 1950ndatest. Flambeerimine annab roale lisamaitse ja on efektne, aga vajadusel võib banaane ka lihtsalt veidi kauem pannil kuumutada.