Räim kadakases marinaadis

Angelica Udeküll jagas seda retsepti telesaates "Suus sulav Eesti". Nami-Nami toimetaja Ilse testis retsepti kuiva preemiumklassi Nordic Spirits Lab Gin'iga.

Selle põhjamaise džinni iseloomu loovad klassikalised džinni tootmisel kasutatavad ürdid ja vürtsid – kadakamari, sidrunikoor, koriandriseemned, angeelika juur; maitsenüansse lisab akvaviidi infusioon köömnetest, apteegitilli seemnetest ja angervaksast.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg räimefileesid

2 sl peenikest meresoola

1 sl suhkrut

0,5 tl värskelt purustatud musta pipart

1 tl purustatud kadakamarju

1 sibul

Marinaad:

1 dl džinni

1 dl värskelt pressitud sidrunimahla

2 dl külmpressitud toiduõli

Valmistamine

Raputa räimefileedele sool ja suhkur, sega läbi ning jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.

Sega Nordic Spirits Lab Gin, sidrunimahl, kadakamarjad, viilitatud sibul ja õli ning lisa räimedele. Jäta räimed külmikusse paariks tunniks maitsestuma.

Loe veel:

Angelica Udekülli retsepti jagas ERR. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 30.01.2020 10:48

Mulle sellised erinevalt marineeritud värsked räimed väga meeldivad ja see retsept on hetke lemmik.