Suvikõrvitsakaste makaronidele

Eriti maitsev jääb see kaste väikestest suvistest suvikõrvitsatest. Fotol on koduaia kollastest rullkõrvitsatest tehtud kaste. 

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 kg suvikõrvitsat

4 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

1-2 dl kohvikoort või vahukoort

50 g värskelt riivitud parmesani

Serveerimiseks:

400 g makarone (penne, tagliatelle, spaghetti)

värskelt riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Riivi suvikõrvitsad jämeda riiviga (kui kasutad suuremat sorti kabatšokke, siis uurista pehme seemneosa kindlasti välja.). Haki küüslauk.

Kuumuta õli suurel pannil, lisa purustatud küüslauk ja suvikõrvitsaribad. Lisa maitseks veidi soola. Kuumuta tasasel tulel puulusikaga pidevalt segades, kuni suvikõrvits on pehme ja niiskus on aurustunud (umbes 20 minutit või enam). Ära pruunista!

(Nüüd on õige aeg ka makaronid keema panna). 

Lisa suvikõrvitsasegule rõõsk koor ja parmesan ja kuumuta paar minutit, kuni rõõsk koor on kastmega segunenud ja veidi paksenenud. Maitsesta pipra ja soolaga. 

Sega juurde keedetud ja nõrutatud makaronid (nt penne, spageti või tagliatelled) ning serveeri parmesanijuustuga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli raamatust "The River Cottage Cookbook" (Courgette sauce for pasta). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.07.2004 12:52

Väga-väga maitsev roog sai!!!!! Mmmmmm..

Sirliiz
postitatud 01.03.2009 12:58

Suvikõrvitsa jätsin natuke krõmpsuva. Maitsev, kuid mitte väga rammus pastaroog!

Triin28
postitatud 22.07.2013 18:54

Lihtne valmistada ja väga maitsev!

Piret
postitatud 12.08.2013 16:21

Geniaalselt lihtne ja ülimaitsev!

Likalaka
postitatud 03.09.2013 09:06

Väga maitsev võimalus suvikõrvitsa kasutamiseks

Marju
postitatud 23.09.2015 09:00

Tore roog! Parmesan oli lõpuks kahjuks kõigest üle, nii et peaks katsetama ilma (võib-olla Merevaiguga hoopis vms).

Kristel
postitatud 20.04.2016 20:40

Ülihea sai, lisasin ka kanafileed.

Mari
postitatud 12.07.2016 20:26

Maitsev pastaroog. Tegin poole koguse, koore kogus jäi samaks, küüslauku 3 küünt.

katikoplime
postitatud 04.09.2016 17:32

Suvikõrvitsa hooajaks lihtsalt super roog :) Väga maitsev!

Pellenovelle
postitatud 06.11.2016 20:46

Kiidan. Variatsioonid: 1) peekoniga karnivooridele; 2) kodujuust koore asemel ka väga maitsev ja vähem rammus.

Kaare
postitatud 09.04.2017 21:22

Maitsev. Kellele meeldivad rohke kastmega pastad, võiks koore kogust suurendada!

Hexy
postitatud 23.07.2018 15:41

Väga hea kaste! Lisasin juurde praetud kukeseeni.

Indrek P
postitatud 17.07.2019 19:38

Tundub olema selline hõlpsam ja mõistlikum variant sellest https://nami-nami.ee/retsept/8338/