Alusta hapukoorejäätisest. Keeda esmalt vesi, suhkur ja glükoos siirupiks - ehk kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 3 minutit. Siis lase jahtuda, tõsta mõned lusikatäied maasikapüree jaoks kõrvale.
Klopi siirup seejärel hapukoore hulka, lisa maitse järgi sidrunimahla. Lase jahtuda, siis valmista vastavalt jäätisemasina juhistele jäätiseks. Hoia kuni serveerimiseni sügavkülmas.
Marjapüree (coulis) jaoks võta peotäis maasikaid ja pane kannmikserisse koos sortsu sidrunimahla ja suhkrusiirupiga. Püreesta ühtlaseks, siis hõõru läbi peene metallsõela ja pane pritspudelisse.
Enne serveerimist vaata, et ülejäänud marjad on kenasti toatemperatuuril - siis maitsevad maasikad kõige paremini.
Jaota maasikad nelja magustoidukausi sisse, nirista neile peale maasikakastet ja tõsta peale jäätisepall. Kaunista värske mündi või mesiputkega.
Maasikad ja hapukoorejäätis
Edinburghi restorani Cafe St Honoré koka Neil Forbesi retsept.