Maasikad ja hapukoorejäätis

Edinburghi restorani Cafe St Honoré koka Neil Forbesi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1-2 karpi magusaid suveküpseid maasikaid

paar oksa mesiputke või münti

750 g crème fraîche'i või hapukoort

375 g suhkrut

325 g vett

50 g glükoosisiirupit

0,5 sidruni mahl

Valmistamine

Alusta hapukoorejäätisest. Keeda esmalt vesi, suhkur ja glükoos siirupiks - ehk kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 3 minutit. Siis lase jahtuda, tõsta mõned lusikatäied maasikapüree jaoks kõrvale. 

Klopi siirup seejärel hapukoore hulka, lisa maitse järgi sidrunimahla. Lase jahtuda, siis valmista vastavalt jäätisemasina juhistele jäätiseks. Hoia kuni serveerimiseni sügavkülmas. 

Marjapüree (coulis) jaoks võta peotäis maasikaid ja pane kannmikserisse koos sortsu sidrunimahla ja suhkrusiirupiga. Püreesta ühtlaseks, siis hõõru läbi peene metallsõela ja pane pritspudelisse. 

Enne serveerimist vaata, et ülejäänud marjad on kenasti toatemperatuuril - siis maitsevad maasikad kõige paremini. 

Jaota maasikad nelja magustoidukausi sisse, nirista neile peale maasikakastet ja tõsta peale jäätisepall. Kaunista värske mündi või mesiputkega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR