4 jämedama jalaga kuningservikut
2-3 tl õli (nt safloorõli)
2 sl (Tamari) sojakastet
2 tl pruuni riisi siirupit või vahtrasiirupit või agaavisiirupit
Soovi korral:1 sl peenelt hakitud šalottsibulat
Lõika kurk 2 cm viiludeks. Piserda sidrunimahla ja soolaga, tõsta jahedasse ootele.
Lõika kuningservikute jalad samuti 2 cm viiludeks. Pane kaussi, lisa tamari, riisisiirup ja veidi soola. Soovi korral lisa ka hakitud šalottsibul. Sega ja lase natuke maitsestuda.
Kuumuta pannil õli tugeval tulel. Aseta seeneviilud pannile, lõikepind all. Prae umbes minut aega, siis pööra seened ringi, raputa veidi panni ja prae seeni ka teiselt poolt. Kui kaussi jäi marinaadi, siis võid selle ka nüüd pannile kallata. Kalluta veidi panni, siis tõsta lusikaga kogunenud leent seentele, et nad võimalikult palju maitset saaksid. Maitsesta musta pipraga.
Pööra seened veel kord ringi, maitsesta musta pipraga. Siis keera tuli kinni, lase seentel 1-2 minutit pannil veel tõmmata.
Serveerimiseks tõsta vaagnale külmad kurgiviilud ja soojad seeneviilud. Puista peale hakitud petersell, maitsesta julgelt musta pipraga.
Retsept siit.
Kuningservikud kurgiga