Ottolenghi porru ja spinat pošeeritud munadega

Sobib nii kergeks eineks kui ka nt brunch'ile.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

30 g võid

2 sl oliiviõli

2 suurt porrut (u 350 g)

1 tl röstitud ja uhmris tambitud vürtsköömneid

2 väikest soolatud sidrunit (u 30 g)

300 g köögiviljapuljongit

200 g värsket beebispinatit

6 suurt muna

90 g fetajuustu

1 sl za'atar maitseainesegu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta porrud ning lõika 5 mm viiludeks. Tükelda sidrunid (eemalda seemned). 

Pane või ja 1 sl õli suurele sügavale pannile (NB! Pannil peab olema kaas!). Kui või vahutama hakkab, lisa viilutatud porrud, 0,5 tl soola ja julgelt pipart. Prae keskmisel kuumusel 4 minutit, kuni porrud on pehmed.

Lisa vürtsköömned, sidrun ja köögiviljapuljong ja prae tugeval tulel 4-5 minutit, kuni enamus puljongist on aurustunud. Sega juurde spinat ja kuumuta minut aega, kuni spinat on kokku kukkunud. 

Alanda veidi kuumust, siis tee suure lusika seljaga roa sisse 6 süvendit. Löö igasse süvendisse muna. Riputa peale veidi soola, siis puista fetapuru ümber munade. 

Kata pann kaanega ning kuumuta 4-5 minutit, kuni munavalged on küpsed, aga -kollased veel poolvedelad.

Sega za'atar 1 sl õliga ja nirista munadele. Serveeri kohe, otse pannilt. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR