30 g võid
2 sl oliiviõli
2 suurt porrut (u 350 g)
1 tl röstitud ja uhmris tambitud vürtsköömneid
2 väikest soolatud sidrunit (u 30 g)
300 g köögiviljapuljongit
200 g värsket beebispinatit
6 suurt muna
90 g fetajuustu
1 sl za'atar maitseainesegu
soola ja musta pipart
Puhasta porrud ning lõika 5 mm viiludeks. Tükelda sidrunid (eemalda seemned).
Pane või ja 1 sl õli suurele sügavale pannile (NB! Pannil peab olema kaas!). Kui või vahutama hakkab, lisa viilutatud porrud, 0,5 tl soola ja julgelt pipart. Prae keskmisel kuumusel 4 minutit, kuni porrud on pehmed.
Lisa vürtsköömned, sidrun ja köögiviljapuljong ja prae tugeval tulel 4-5 minutit, kuni enamus puljongist on aurustunud. Sega juurde spinat ja kuumuta minut aega, kuni spinat on kokku kukkunud.
Alanda veidi kuumust, siis tee suure lusika seljaga roa sisse 6 süvendit. Löö igasse süvendisse muna. Riputa peale veidi soola, siis puista fetapuru ümber munade.
Kata pann kaanega ning kuumuta 4-5 minutit, kuni munavalged on küpsed, aga -kollased veel poolvedelad.
Sega za'atar 1 sl õliga ja nirista munadele. Serveeri kohe, otse pannilt.
Retsept siit.
Ottolenghi porru ja spinat pošeeritud munadega
Sobib nii kergeks eineks kui ka nt brunch'ile.