4 saledamat maguskartulit e. bataati
Kaste:4 sl Clearspring Sweet White Miso miso-pastat
2 sl Clearspring Hatcho Miso miso-pastat
2 sl Clearspring Mikawa Mirin riisiveini
2 sl Clearspring Rice Malt Syrup riisilinnasesiirupit
Peale:röstitud musti ja valgeid seesamiseemneid
Kuumuta ahi 180C.
Lõika maguskartul pikuti pooleks, siis tee lõikepinnale kergelt diagonaalsed risti-rästi sisselõiked. See aitab misomarinaadil parmeini maguskartulisse imenduda. Aseta kergelt õlitatud ahjuplaadile, lõikepind allpool, ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Sega kastmeained omavahel ühtlaseks.
Kui maguskartulid on küpsed ja pehmed, siis lülita grillrežiim sisse ja võta maguskartulid ahjust välja. Pööra need pannil ringi ja määri misokaste lõikepinnale.
Küpseta keskmiselt tugeval kuumusel grillrežiilil 5-7 minutit või kuni misokaste mullitab ja on kuldpruun.
Ouista peale seesamiseemneid. Serveeri niisama või näiteks koos riisi ja/või kinoaga.
Retsept siit.
Bataadi Dengaku
Nasu Dengaku on populaarne Jaapani pommu- ehk baklažaaniroog. Siin on pommu asemel kasutatud maguskartulit ehk bataati. Retseptis on kasutatud Clearspring tooteid, mida pakub Valete Ökokaubad.