Bataadi Dengaku

Nasu Dengaku on populaarne Jaapani pommu- ehk baklažaaniroog. Siin on pommu asemel kasutatud maguskartulit ehk bataati.
Retseptis on kasutatud Clearspring tooteid, mida pakub Valete Ökokaubad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 saledamat maguskartulit e. bataati

Kaste:

4 sl Clearspring Sweet White Miso miso-pastat

2 sl Clearspring Hatcho Miso miso-pastat

2 sl Clearspring Mikawa Mirin riisiveini

2 sl Clearspring Rice Malt Syrup riisilinnasesiirupit

Peale:

röstitud musti ja valgeid seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C.

Lõika maguskartul pikuti pooleks, siis tee lõikepinnale kergelt diagonaalsed risti-rästi sisselõiked. See aitab misomarinaadil parmeini maguskartulisse imenduda. Aseta kergelt õlitatud ahjuplaadile, lõikepind allpool, ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. 

Sega kastmeained omavahel ühtlaseks. 

Kui maguskartulid on küpsed ja pehmed, siis lülita grillrežiim sisse ja võta maguskartulid ahjust välja. Pööra need pannil ringi ja määri misokaste lõikepinnale. 

Küpseta keskmiselt tugeval kuumusel grillrežiilil 5-7 minutit või kuni misokaste mullitab ja on kuldpruun.

Ouista peale seesamiseemneid. Serveeri niisama või näiteks koos riisi ja/või kinoaga. 

Kasutatud tooted:

Retsept siit.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR