Mary Berry šokolaadirull

Jahuvaba šokolaadirull vahukoorekreemiga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

175 g tumedat šokolaadi

6 muna

175 g suhkrut

2 sl kakaopulbrit

300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C). Määri 33cmx23cm ahjuplaat võiga, siis kata küpsetuspaberiga. 

Sulata šokolaad vesivannis, siis tõsta kauss kuuma vee kohalt ja lase šokolaadil jahtuda. 

Eralda munavalged ja munakollased. 

Pane munavalged suurde kaussi ja vahusta tugevaks läikivaks vahuks (munavalgevaht on piisavalt tugev, kui saad kausi pahupidi pöörata ja munavalgevaht kausis püsib). 

Pane munakollased teise kaussi koos suhkruga ja vahusta 2-3 minutit, kuni saad paksu kreemja ja õhulise vahu. Sega juurde jahtunud sulašokolaad. Sega õrnalt ühtlaseks. 

Seejärel sega munakollase-šokolaadisegu hulka 2 lusikatäit munavalgevahtu, et tainast pehmendada. Seejärel sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht. Sõelu juurde kakaopulber ja sega ühtlaseks. Kalla tainas ahjuplaadile, silu ühtlaseks. 

Küpseta 20-25 minutit, kuni šokolaadirull on kenasti kerkinud ja sõrmega katsudes tugev ja veidi krõbe tundub. Võta ahjust välja ja jäta ahjuplaadile jahtuma. (Jahtudes šokolaadirull praguneb veidi - sellest pole hullu!)

Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks. 

Aseta suur küpsetuspaberileht ahjuplaadile, puista sellele veidi tuhksuhkrut. Kummuta šokolaadikook küpsetuspaberile, siis eemalda ettevaatlikult "küpsetatud" küpsetuspaber. 

Määri vahukoor koogile, jättes servad umbes 2 cm ulatuses puhtaks. Keera šokolaadirull rulli, alustades kitsamast otsast ja aidates paberiga kaasa. Tõsta koogialusele, jättes liitekoha alla. Sõelu peale tuhksuhkrut. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR