50 g võid
50 g tumedat šokolaadi
150 g Digestive-küpsiseid
Toorjuustukate:300 g valge šokolaadi nööpe
400 g toorjuustu
150 g hapukoort
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
4 suhkrustatud ingveritükikest (stem ginger in syrup)
Peale:150 g tumedat šokolaadi
Kuumuta ahi 170C (pöördõhuga 150C). Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.
Põhja jaoks sulata või ja šokolaad väikeses potis tasasel tulel. Sega juurde purustatud Digestive-küpsised. Pane segu koogivormi ning suru ühtlaseks tihkeks põhjaks. Pane külmkappi tahenema.
Toorjuustukatte jaoks pane kuumakindel kauss kergelt keeva vee kohale. Lisa valge šokolaad kaussi ja sulata see pehmeks ja ühtlaseks. Sega aeg-ajalt puulusikaga.
Vispelda/mikserda suures kausis toorjuust ja hapukoor ühtlaseks. Klopi juurde munad ja vanilliekstrakt, siis sega juurde sulatatud valge šokolaad. Sega ühtlaseks, siis sega juurde hakitud suhkrustatud ingver.
Kalla toorjuustusegu küpsisepõhjale, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 170-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on servadest küps ja keskelt samuti hüübinud.
Võta toorjuustukook ahjust välja, lase 10 minutit jahtuda, siis libista spaatliga mööda vormi serva, et kook vormi külgedelt lahti saada. Lase koogil täielikult vormis jahtuda, siis tõsta külmkappi/jahedasse ootele.
Kaunistuse jaoks riivi tume šokolaad või lõika noaga keerdudeks-laastudeks. Kuhja koogi keskele.
Retsept siit.
Valge šokolaadi ja ingveri toorjuustukook