Valge šokolaadi ja ingveri toorjuustukook

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

50 g võid

50 g tumedat šokolaadi

150 g Digestive-küpsiseid

Toorjuustukate:

300 g valge šokolaadi nööpe

400 g toorjuustu

150 g hapukoort

2 muna

1 tl vanilliekstrakti

4 suhkrustatud ingveritükikest (stem ginger in syrup)

Peale:

150 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 170C (pöördõhuga 150C). Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga. 

Põhja jaoks sulata või ja šokolaad väikeses potis tasasel tulel. Sega juurde purustatud Digestive-küpsised. Pane segu koogivormi ning suru ühtlaseks tihkeks põhjaks. Pane külmkappi tahenema. 

Toorjuustukatte jaoks pane kuumakindel kauss kergelt keeva vee kohale. Lisa valge šokolaad kaussi ja sulata see pehmeks ja ühtlaseks. Sega aeg-ajalt puulusikaga.

Vispelda/mikserda suures kausis toorjuust ja hapukoor ühtlaseks.  Klopi juurde munad ja vanilliekstrakt, siis sega juurde sulatatud valge šokolaad. Sega ühtlaseks, siis sega juurde hakitud suhkrustatud ingver. 

Kalla toorjuustusegu küpsisepõhjale, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 170-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on servadest küps ja keskelt samuti hüübinud. 

Võta toorjuustukook ahjust välja, lase 10 minutit jahtuda, siis libista spaatliga mööda vormi serva, et kook vormi külgedelt lahti saada. Lase koogil täielikult vormis jahtuda, siis tõsta külmkappi/jahedasse ootele. 

 Kaunistuse jaoks riivi tume šokolaad või lõika noaga keerdudeks-laastudeks. Kuhja koogi keskele. 

Nipid ja soovitused:

  • Koogi võib kuni kolm päeva varem valmis küpsetada. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR