Porgandipealsed musta riisiäädikaga

Hiinapärases võtmes porgandipealsed.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g porgandipealseid

5 tl Hiina musta riisiäädikat (Shanxi)

4 tl sojakastet (light)

1 sl hakitud küüslauku

0,5 tl hakitud Tai tšillit

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa porgandipealsed ja keeda neid 1-2 minutit, kuni varred on nõtked ja pehmed. Nõruta, siis jahuta jooksva külma vee all. Pigista kuivaks, lõika 4-5 cm pikkusteks juppideks. 

Pane tükeldatud porgandipealsed kaussi. Vahetult enne serveerimist sega juurde ülejäänud ained ja sega hoolega. Maitse - vajadusel lisa veel äädikat või sojakastet.

Nipid ja soovitused:

  • Retseptis on kasutatud Shanxi musta riisiäädikat. Eestis on seda ilmselt raske leida. Võib asendada ka Chinkiangi musta äädikaga, aga võta seda alustuseks umbes poole vähem. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR