Oliebollen

Hollandis süüakse aastavahetusel frititud pontšikuid (ainsus oliebol, mitmus oliebollen).
Sarnaseid pontšikuid kutsutakse flaami keeles "smoutebollen", prantsuse keeles "croustillons" ja inglise keeles "Dutch doughnuts" või "dutchies".

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

10 g värsket pärmi

1,5 dl käesooja piima

1 muna (M)

200 g nisujahu

100 g rosinaid

frittimiseks õli

serveerimiseks tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega pärm käesooja piimaga, siis lisa muna, jahu ja rosinad. Lase tainal kaetult tund aega soojas kohas kerkida. 

Vormi kahe lusika abil väikesed pallikesed ning prae need kuumas (180C) õlis 2-3 minutit, kuni need on kuldsed. 

Lase köögipaberil taheneda, siis serveeri rohke tuhksuhkruga. 

LISA KOMMENTAAR