Rootslaste kladdkaka-koogi stiilis küpsetis sobib eriti hästi pühadeperioodi.
100 g võid
0,5 g safranit
100 g valget šokolaadi
2 muna
170 g suhkrut (2 dl)
120 g nisujahu (2 dl)
vormi määrimiseks võid
vaarikaid või sidrunivõiet või suhkruga hõõrutud pohli
Kuumuta ahi 175 C. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga.
Sulata potis või, tõsta pott tulelt. Sega juurde safran. Murra valge šokolaad väiksemateks tükkideks, sega sulavõi hulka, et šokolaad sulaks.
Sega munad suhkruga kausis ühtlaseks, siis sega või-šokolaadisegu hulka vaheldumisi jahuga. Kalla tainas vormi.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis tõsta vaagnale. Kook peab olema serveerimiseks täiesti külm.
Soovi korral paku kõrvale näiteks vaarikaid või siis suhkruga hõõrutud pohli.
Retsept mugandatud siit.
Safrani ja valge šokolaadi kook
Rootslaste kladdkaka-koogi stiilis küpsetis sobib eriti hästi pühadeperioodi.