Safrani ja valge šokolaadi kook

Rootslaste kladdkaka-koogi stiilis küpsetis sobib eriti hästi pühadeperioodi.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

0,5 g safranit

100 g valget šokolaadi

2 muna

170 g suhkrut (2 dl)

120 g nisujahu (2 dl)

vormi määrimiseks võid

Serveerimiseks:

vaarikaid või sidrunivõiet või suhkruga hõõrutud pohli

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 C. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. 

Sulata potis või, tõsta pott tulelt. Sega juurde safran. Murra valge šokolaad väiksemateks tükkideks, sega sulavõi hulka, et šokolaad sulaks.

Sega munad suhkruga kausis ühtlaseks, siis sega või-šokolaadisegu hulka vaheldumisi jahuga. Kalla tainas vormi. 

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis tõsta vaagnale. Kook peab olema serveerimiseks täiesti külm.

Soovi korral paku kõrvale näiteks vaarikaid või siis suhkruga hõõrutud pohli. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR