6 suure muna valget
330 g suhkrut
1 tl valge veini äädikat
0,5 tl vanilliekstrakti
0,25 tl soolahelbeid
2 tl maisitärklist
Kausitordi jaoks:300 g kirse või mureleid (poolita ja eemalda kivid)
55 g suhkrut
60 ml sidrunimahla
1 tl mandliekstrakti
250 g vaarikaid
600 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
80 ml Amaretto mandlilikööri soovi korral
20 g kergelt röstitud mandlilaaste
Kuumuta ahi 150°C (pöördõhuga ahi 130°C). Kata 33 cm x 45 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane munavalged lauamikseri kaussi ja klopi vahuliseks. Siis klopi vähehaaval juurde suhkur, mikserdades keskmiselt tugeval kiirusel 10 minutit või kuni tekivad teravad ja läikivad tipud. Siis mikserda hulka veiniäädikas, vanilliekstrakt ja sool.
Sõelu peale maisitärklis ja sega õrnalt läbi.
Tee suure metallist lusikaga ahjuplaadile 8 suurt beseetainakuhja, silu need seejärel ühtlaseks plaadiks.
Pane plaat ahju keskmisele siinile, siis keera kohe tuli alla 105°C kraadi peale (85°C pöördõhuga ahjus). Küpseta 1,5 tundi või kuni besee on pealt krõbe ja puhvis, aga keskelt veel vahukommine.
Keera ahi kinni, pista puulusikas ahjuukse vahele ja jäta besee ahju 30 minutiks jahtuma. Siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Libista palettnoaga pavloga paberi küljest lahti, siis kummuta Pavlova puhta ahjuplaadi peale. Eemalda ettevaatlikult paber ning kummuta Pavlova tagasi algsele ahjuplaadile. Murra Pavlova suurteks tükkideks.
Sega suures kausis puhastatud kirsid, suhkur, sidrunimahl ja mandliekstrakt. Lase u 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda; selle aja jooksul tekib kaussi ka mõnus siirup. Sega õrnalt juurde vaarikad.
Vahusta rõõsk koor koos Amarettoga tugevaks vahuks.
Pane kausitordi kaussi esmalt mõned Pavlova-tükid, siis vahukoort, siis paar lusikatäit kirsisegu ja siis mõned mandlilaastud. Korda.
Lase enne serveerimist jahedas 30 minutit maitsestuda.
Retsept siit.
Pavlova-kausitort kirssidega
Pavlova-ainetel valminud kausitort.