Viski-koorekaste

Serveeri haggise, steigi või kartulipudruga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl toasooja võid

2 tl oliiviõli

2 peenelt hakitud šalottsibulat

1 loorberileht

2 purustatud küüslauguküünt

120 ml Šoti viskit (Scotch whisky)

200 ml veiseliha- või kanapuljongit

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta või ja oliiviõli väikeses potis keskmisel tulel, kuni või hakkab vahutama. Lisa hakitud šalottsibul ja kuumuta umbes 8 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte veel kuldne. 

Lisa loorberileht ja küüslauk, kuumuta veel minut aega.

Lisa 100 ml viskit ja kuumuta, kuni see on peaaegu aurustunud. 

Lisa puljong ja keeda 5-10 minutit, kuni puljong on poole võrra kokku keenud ehk redutseerunud. 

Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel 5 minutit, kuni kaste on kergelt paksenenud. Maitsesta soolaga, vajadusel lisa ülejäänud viski.

Serveeri haggise, steigi ja/või kartulipudruga

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit.
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit ja näiteks kaerapiima.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR