4 suurt muna
100 g (pruuni) suhkrut
100 g riivleiba
2 sl kakaopulbrit
2 sl maisitärklist või kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
50 g hakitud sarapuupähkleid
Vahele ja peale:4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
3-4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Sõstrakompott:200 g musti sõstraid
3 sl tuhksuhkrut
0,5 dl vett
Kuumuta ahi 180 C. Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi küljed võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.
Vahusta munad suhkruga tugevaks kohevaks vahuks. Sega kausis riivleib, kartulijahu, küpsetuspulber, näpuotsatäis soola ja hakitud pähklid omavahel, siis sega see munavahu hulka.
Kalla ettevalmistatud koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Võta kook ahjust välja, lase esmalt vormis jahtuda ja siis restil täielikult jahtuda.
Sõstrakompoti jaoks pane kõik ained väikesesse potti, kuumuta keemiseni ja siis lase tasasel tulel podiseda 5-10 minutit. Lase jahtuda.
Lõika jahtunud kook kaheks kihiks.
Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pool kreemist alumisele koogikihile, siis veidi marjakompotti. Tõsta peale teine koogikiht, kata ülejänud vahukoore ja marjakompotiga.
Taani riivleivatort
See põnev kook on pärit Lõuna-Jüütimaalt Taanist. Taanis tuntakse seda kas “rugbrødslagkage” või “sønderjysk brødtorte” ja nagu ikka, liigub sellest palju erinevaid retsepte. Meie tegime sellise variandi. Kook on üsna vähemagus.