Kanapugud Portugali moodi

"Moelas à Portuguesa" on traditsiooniline Portugali roog, kus kanapugud praetakse esmalt sibula ja küüslauguga läbi ning seejärel hautatakse vürtsidega maitsestatud tomati-veinileemes pehmeks. Siin retseptis annab lisamaitset portugallaste chouriço-vorst.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kanapugusid

1 hakitud sibul

2-3 hakitud küüslauguküünt

5 sl oliiviõli

220 g chouriço vorsti

maitse järgi tšillit

3 loorberilehte

5 sl kontsentreeritud tomatipastat

2,5 dl valget veini

2,5 dl vett

soola

Valmistamine

Vajadusel sulata pugud aeglaselt külmkapis. Puhasta kanapugud kelmetest ja liigsest rasvast, siis loputa ja nõruta hoolega. Lõika ampsusuurusteks tükkideks ehk siis pooleks. 

Lõika chouriço suurteks kuubikuteks. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk ja loorberilehed ning hauta klaasjaks. Poole hautamise ajal lisa chouriço-kuubikud. 

Lisa tükeldatud kanapugud, maitsesta soolaga. Lisa tšilli ja kuumuta paar minutit. Siis sega juurde tomatipasta, vein ja vesi. Kata pott kaanega ja hauta 30-40 minutit või kuni pugud on pehmed. 

Loe veel:

Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.11.2019 16:26

Tegime seda rooga täna Viimsi päevakeskuses. Tšillit panime natuke liiga hoogsalt ja vett ei pannud üldse (piirdusime veiniga). Soodne (pugukilo on ca 3 eur) ja maitsev!

Pille
postitatud 16.04.2025 08:30

Minu pilt ka:

Merx
postitatud 16.11.2019 12:24

Tundub huvitav, ma pole sada aastat kanapugu söönud!

Tiina
postitatud 02.12.2019 12:44

Mul vorsti ei olnud, panin selle asemel porgandit. Väga mõnus roog. Saab palju kiiremini valmis, kui sarnane lihahautis. Aga mismoodi te neid kelmeid puhastate? Minul ei avaldanud kelmed vähimatki soovi pugude küljest lahkuda.

Pille
postitatud 16.04.2025 08:30

Tiina, lõikadki terava noaga lihtsalt küljest ära, kui tirida ei õnnestu. Ja ega midagi ei juhtu, kui alles jäävad, lihtsalt tekstuur on teine.