1 kg kanapugusid
1 hakitud sibul
2-3 hakitud küüslauguküünt
5 sl oliiviõli
220 g chouriço vorsti
maitse järgi tšillit
5 sl kontsentreeritud tomatipastat
2,5 dl valget veini
2,5 dl vett
Vajadusel sulata pugud aeglaselt külmkapis. Puhasta kanapugud kelmetest ja liigsest rasvast, siis loputa ja nõruta hoolega. Lõika ampsusuurusteks tükkideks ehk siis pooleks.
Lõika chouriço suurteks kuubikuteks.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk ja loorberilehed ning hauta klaasjaks. Poole hautamise ajal lisa chouriço-kuubikud.
Lisa tükeldatud kanapugud, maitsesta soolaga. Lisa tšilli ja kuumuta paar minutit. Siis sega juurde tomatipasta, vein ja vesi. Kata pott kaanega ja hauta 30-40 minutit või kuni pugud on pehmed.
Tegime seda rooga täna Viimsi päevakeskuses. Tšillit panime natuke liiga hoogsalt ja vett ei pannud üldse (piirdusime veiniga). Soodne (pugukilo on ca 3 eur) ja maitsev!
Tundub huvitav, ma pole sada aastat kanapugu söönud!
Mul vorsti ei olnud, panin selle asemel porgandit. Väga mõnus roog. Saab palju kiiremini valmis, kui sarnane lihahautis. Aga mismoodi te neid kelmeid puhastate? Minul ei avaldanud kelmed vähimatki soovi pugude küljest lahkuda.
Kanapugud Portugali moodi