Kladdkaka

Klassikaline Rootsi 'kladdkaka' ehk kakaokook, millele pole lisatud küpsetuspulbrit ega soodat.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

3 muna

3 dl suhkrut

2 dl nisujahu

1 dl kakaopulbrit

1,5 tl vanillisuhkrut

tubli näputäis soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C.

Sulata või. 

Sega kausis munad suhkruga ühtlaseks. Sega kuivained omavahel, siis sega koos võiga muna-suhkrusegu hulka. 

Kalla tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi sisse. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 12-14 minutit, kuni kook on pealt kuiv, aga seest veel veidi pehme. 

Lase koogil jahtuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Valmis koogile võid sõeluda tuhksuhkrut
  • Soovi korral serveeri kooki koos vahukoorega. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR