Matjes-heeringas ajvariga

Ajvar on vürtsikas Balkani paprikasalat.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g matjes heeringafileed

1 küüslauguküüs

2 sl ajvarit (paprikahoidist)

1 dl majoneesi

1 dl hapukoort

1 tl mett

1 terve punane tšilli või jalapeño

Valmistamine

Lõika heeringas 1,5 cm laiusteks tükkideks. Aseta vaagnale. 

Koori küüslauk, haki peeneks. Sega ajvari, majoneesi, hapukoore ja meega. 

Lõika tšilli viiludeks, siis rösti kuival praepannil.

Serveeri heeringat koos kastme, röstitud tšilliviilude ja hakitud tilliga. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.12.2021 15:26

Üllatavalt maitsev sai.