Imelihtsasti valmiv suvine melonisupp sobib nii eelroaks kui ka suupiste-supiks/tervitussupiks. Viimasel juhul jagub seda muidugi rohkematele.
1 küps melon (nt prantsuse kantaluup)
1 sl vääris-oliiviõli
jääkuubikuid
värsket maitserohelist - nt
tüümiani või münti või basiilikut
musta pipart
Lõika melon pooleks, eemalda seemned ja säsi. Uurista viljaliha välja ja pane kannmikserisse.
Lisa oliiviõli ja paar jääkuubikut, siis töötle täisvõimsusel ühtlaseks püreeks.
Jaota supp kaussidesse, jahvata värsket pipart peale. Kaunista maitserohelisega.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Melonisupp (soolane)
Imelihtsasti valmiv suvine melonisupp sobib nii eelroaks kui ka suupiste-supiks/tervitussupiks. Viimasel juhul jagub seda muidugi rohkematele.