2 suurt muna
2 sl toasooja võid + veel veidi serveerimiseks
värskelt jahvatatud valget pipart
30 g Boursin Pepper Cheese toorjuustu
1 sl hakitud värsket murulauku
Vispelda kausis munad hästi ühtlaseks (väldi liigset õhu sisse kloppimist). Munasegu peab olema täiesti ühtlane - vajadusel hõõru läbi peene metallsõela.
Kuumuta 1 sl võid 20 cm läbimõõduga pannil keskmisel kuumusel. Kui või hakkab susisema, lisa munad, maitsesta soola-pipraga. Sega munasegu silikoonist spaatliga 8-kujuliselt, panni samal ajal ringi pöörates. Omlett ei tohi pruunistuda!
Kohe, kui munamass kalgenduma hakkab (u 2 minuti pärast), raputa panni, et vedel munamass seguneks. Jätka munamassi segamist ja panni ringikujuliselt liigutamist, kuni munamass on alt peaaegu küps, aga pealt veel pehme (baveuse) ehk umbes minut aega. Piilu spaatli abil omleti alla, et kindel olla, et omlett on hüübinud (aga mitte pruunistunud!)
Tõsta pann tulelt ja lase minut aega puhata.
Tõsta/pigista toorjuust omleti keskele, siis voldi omlett umbes 3 cm laiuselt rulli, vahepeal lisa veel lusikatäis võid omleti vahele. Libista omlett taldrikule, liitekoht allpool.
Määri pealt kergelt võiga, et omlett kenasti läigiks. Siis puista peale veel meresoolahelbeid ja hakitud murulauku.
Retsept siit
Ludo Lefebvre omlett
Ludovic "Ludo" Lefebvre on Prantsuse päritolu kokk, kel on Los Angeleses mitu restorani. Siin on tema kuulus "prantsuse omlett".