u 800 g kaaluv juurseller
50 g võid
1 tl soolahelbeid
Pruunistatud võid:100 g võid
Pähklid:1 dl röstitud sarapuupähkleid
Kana:600 g kanafileed (nt maisikana fileed)
soola ja musta pipart
2 sl rapsiõli
Seened:250 seeni - nt
šampinjone või kukeseeni või puravikke
soola ja musta pipart
2 sl võid
Serveerimiseks:75 g laagerdunud juustu - nt Comté
Kuumuta ahi 200 °C. Pese ja puhasta juurseller hoolega. Pane väikesesse ahjuvormi, määri võiga. Küpseta 200-kraadise ahju allosas u 1,5 tundi või kuni juurseller on seest täitsa pehme. Lase jahtuda ja lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Pruunista või. Pane või väikesesse potti ja kuumuta tasasel tulel, kuni või pruunistub ja lõhnab pähkli järele.
Haki kreeka pähklid.
Alanda ahju temperatuur 125°C.
Maitsesta kanafileed (4 tk) soola-pipraga. Pruunista need pannil õlis mõlemalt poolt kergelt. Tõsta ahjuvormi, siis tõsta umbes 20 minutiks ahju (kanafileede sisetemperatuur peab olema 72°C.)
Pintselda küpsenud juurselleritükid poole pruunistatud võiga, puista peale soolahelbed. Pane veel 10 minutiks ahju, et juurseller soojeneks.
Puhasta seened, vajadusel tükelda. Prae pannil võis umbes 5 minutit, maitsesta soola-pipraga.
Lõika küpsetatud kanafileed tükkideks. Pane juurselleritükid, kanatükid ja seened vaagnale. Puista peale röstitud pähklid ja veidi soolahelbeid. Nirista peale ülejäänud pruunistatud või, lõika juustulaastud peale ja serveeri.
Retsept siit.
Ahjuseller kana ja seentega
Ahjus küpsetatud juurseller kana ja metsaseentega. Sobib hästi buffet-lauale.