Ahjuseller kana ja seentega

Ahjus küpsetatud juurseller kana ja metsaseentega. Sobib hästi buffet-lauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Juurseller:

u 800 g kaaluv juurseller

50 g võid

1 tl soolahelbeid

Pruunistatud võid:

100 g võid

Pähklid:

1 dl röstitud sarapuupähkleid

Kana:

600 g kanafileed (nt maisikana fileed)

soola ja musta pipart

2 sl rapsiõli

Seened:

250 seeni - nt

šampinjone või kukeseeni või puravikke

soola ja musta pipart

2 sl võid

Serveerimiseks:

75 g laagerdunud juustu - nt Comté

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C. Pese ja puhasta juurseller hoolega. Pane väikesesse ahjuvormi, määri võiga. Küpseta 200-kraadise ahju allosas u 1,5 tundi või kuni juurseller on seest täitsa pehme. Lase jahtuda ja lõika ampsusuurusteks tükkideks.

Pruunista või. Pane või väikesesse potti ja kuumuta tasasel tulel, kuni või pruunistub ja lõhnab pähkli järele.

Haki kreeka pähklid. 

Alanda ahju temperatuur 125°C.

Maitsesta kanafileed (4 tk) soola-pipraga. Pruunista need pannil õlis mõlemalt poolt kergelt. Tõsta ahjuvormi, siis tõsta umbes 20 minutiks ahju (kanafileede sisetemperatuur peab olema 72°C.)

Pintselda küpsenud juurselleritükid poole pruunistatud võiga, puista peale soolahelbed. Pane veel 10 minutiks ahju, et juurseller soojeneks. 

Puhasta seened, vajadusel tükelda. Prae pannil võis umbes 5 minutit, maitsesta soola-pipraga. 

Lõika küpsetatud kanafileed tükkideks. Pane juurselleritükid, kanatükid ja seened vaagnale. Puista peale röstitud pähklid ja veidi soolahelbeid. Nirista peale ülejäänud pruunistatud või, lõika juustulaastud peale ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR