200 g fetajuustu
0,5 tl tšillihelbeid
4 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
75 ml e 5 sl oliiviõli
250 g orzo makarone
soola ja musta pipart
400 g purustatud konservitud tomateid
5 dl köögiviljapuljongit
2 dl vett
400 g tooreid kooritud krevette
30 g värsket basiilikut
Mura feta 1-2 cm tükkideks. Pane kaussi, lisa 0,25 tl tšillihelvestest, 2 tl kergelt tambitud fenkoliseemnetest ja 1 sl õli. Lase maitsestuda.
Pane suur kaanega praepann keskmisele tulele. Lisa 2 sl õli ning seejärel orzo-makaronid. Lisa näpuotsaga soola ja veidi musta pipart. Prae segades 3-4 minutit, kuni orzo on kuldpruun, siis tõsta pann tulelt ja tõsta pruunistatud orzo pannilt kõrvale.
Pane pann uuesti tulele, lisa ülejäänud 2 sl õli, 0,25 tl tšillihelbeid, 2 tl fenkoliseemneid, purustatud küüslauk ja peenelt hakitud apelsinikoor. Prae minut aega, kuni küüslauk värvi muudab.
Siis lisa purustatud tomatid, puljong, vesi, umbes 0,75 tl soola ja ohtralt pipart. Lase 2-3 minutit podiseda, siis lisa pannile uuesti praetud orzo. Kata pann kaanega, siis alanda kuumust ja lase tasasel tulel podiseda 15 minutit, 1-2 korda segades, kuni orzo on küps.
Eemalda pannilt kaas ja hauta veel 1-2 minutit - roog peaks välja nägema risotolaadne. Sega juurde krevetid ja kuumuta 2-3 minutit, kuni krevetid roosaks värvuvad ja läbi küpsevad.
Sega juurde hakitud basiilik, puista peale marineeritud fetakuubikud ja serveeri.
Retsept siit.
Orzo krevettide, tomatite ja fetaga
Yotam Ottolenghi retsept.