Orzo krevettide, tomatite ja fetaga

Yotam Ottolenghi retsept.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g fetajuustu

0,5 tl tšillihelbeid

4 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

75 ml e 5 sl oliiviõli

250 g orzo makarone

soola ja musta pipart

3 küüslauguküünt

3 apelsinikooreriba

400 g purustatud konservitud tomateid

5 dl köögiviljapuljongit

2 dl vett

400 g tooreid kooritud krevette

30 g värsket basiilikut

Valmistamine

Mura feta 1-2 cm tükkideks. Pane kaussi, lisa 0,25 tl tšillihelvestest, 2 tl kergelt tambitud fenkoliseemnetest ja 1 sl õli. Lase maitsestuda. 

Pane suur kaanega praepann keskmisele tulele. Lisa 2 sl õli ning seejärel orzo-makaronid. Lisa näpuotsaga soola ja veidi musta pipart. Prae segades 3-4 minutit, kuni orzo on kuldpruun, siis tõsta pann tulelt ja tõsta pruunistatud orzo pannilt kõrvale. 

Pane pann uuesti tulele, lisa ülejäänud 2 sl õli, 0,25 tl tšillihelbeid, 2 tl fenkoliseemneid, purustatud küüslauk ja peenelt hakitud apelsinikoor. Prae minut aega, kuni küüslauk värvi muudab. 

Siis lisa purustatud tomatid, puljong, vesi, umbes 0,75 tl soola ja ohtralt pipart. Lase 2-3 minutit podiseda, siis lisa pannile uuesti praetud orzo. Kata pann kaanega, siis alanda kuumust ja lase tasasel tulel podiseda 15 minutit, 1-2 korda segades, kuni orzo on küps. 

Eemalda pannilt kaas ja hauta veel 1-2 minutit - roog peaks välja nägema risotolaadne. Sega juurde krevetid ja kuumuta 2-3 minutit, kuni krevetid roosaks värvuvad ja läbi küpsevad. 

Sega juurde hakitud basiilik, puista peale marineeritud fetakuubikud ja serveeri. 

Loe veel:

  • Orzo on riisiterakujuline makaron/pasta, mida armastatakse Vahemeremaades. Nami-Namis leiad nt sellised retseptid.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR