Küpsetatud juurseller pruunistatud võiga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kaaluv juurseller

1 piklik šalottsibul (nn banaanšalott)

1 küüslauguküüs

50 g võid

soola

hakitud värsket peterselli

0,5 dl riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C.

Lõika juurselleri alumine ots sirgeks, siis pese hoolega puhtaks. Mässi tihedalt fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 1,5-2 tundi või kuni juurselleri sisetemperatuur on 98 °C. 

Koori sibul, lõika õhukesteks viiludeks. Koori küüslauk, haki peeneks. 

Pruunista või väikeses potis. Lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta tasasel tulel, kuni sibul on pehme. 

Lõika küpsenud juurseller sektoriteks. Tõsta peale pruunistatud või, puista üle peterselli ja riivitud parmesaniga. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR