Spinatilasanje

Väheste komponentidega lihtne lasanje.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 ml tomatikastet (nn Marinara kaste)

9 (gluteenivaba) lasanjeplaati

425 g ricotta vadakukohupiima või kodujuustu

5 dl riivitud Mozzarella juustu

5 dl hakitud värsket spinatit või spinat-ruutlehikut

2 dl värsket basiilikut

0.8 dl riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 °C.

Määri 20cmx20cm või 23cmx23cm ahjuvormi põhjale umbes 2 dl tomatikastet. Aseta sellele 3 lasanjeplaati, siis pool ricotta'st, 2,5 dl Mozzarella juustu, 2,5 dl spinatilehti ja umbes 4 sl hakitud basiilikut. Siis jälle tomatikaste, lasanjeplaadid, ricotta, Mozzarella, spinat ja basiilik. Seejärel tomatikaste, lasanjeplaadid, tomatikaste ja Mozzarella. 

Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt pruunistuma hakkab. 

Tõsta lasanje ahjust välja jahtuma. Puista peale riivitud Parmesan ning ülejäänud värske basiilik. Serveeri soojalt. 

Nipid ja soovitused:

  • Tomatikaste tee ise nt selle retsepti järgi või kasuta mõnda itaaliapärast poekastet.
  • Munavaba versiooni jaoks kontrolli, et lasanjeplaadid oleksid munavabad.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu lasanjeplaate. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.09.2019 18:35

Tehtud! Minu arust oli täitsa mõnus, lapsed just vaimustusest ei kilganud, neile meeldib "tavaline" hakklihalasanje rohkem.