750 ml tomatikastet (nn Marinara kaste)
425 g ricotta vadakukohupiima või kodujuustu
5 dl riivitud Mozzarella juustu
5 dl hakitud värsket spinatit või spinat-ruutlehikut
2 dl värsket basiilikut
0.8 dl riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 °C.
Määri 20cmx20cm või 23cmx23cm ahjuvormi põhjale umbes 2 dl tomatikastet. Aseta sellele 3 lasanjeplaati, siis pool ricotta'st, 2,5 dl Mozzarella juustu, 2,5 dl spinatilehti ja umbes 4 sl hakitud basiilikut. Siis jälle tomatikaste, lasanjeplaadid, ricotta, Mozzarella, spinat ja basiilik. Seejärel tomatikaste, lasanjeplaadid, tomatikaste ja Mozzarella.
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt pruunistuma hakkab.
Tõsta lasanje ahjust välja jahtuma. Puista peale riivitud Parmesan ning ülejäänud värske basiilik. Serveeri soojalt.
Retsept siit.
Tehtud! Minu arust oli täitsa mõnus, lapsed just vaimustusest ei kilganud, neile meeldib "tavaline" hakklihalasanje rohkem.
Spinatilasanje
Väheste komponentidega lihtne lasanje.