750 ml tomatikastet (nn Marinara kaste)
9 (gluteenivaba) lasanjeplaati
425 g ricotta vadakukohupiima või kodujuustu
5 dl riivitud Mozzarella juustu
5 dl hakitud värsket spinatit või spinat-ruutlehikut
2 dl värsket basiilikut
0.8 dl riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 °C.
Määri 20cmx20cm või 23cmx23cm ahjuvormi põhjale umbes 2 dl tomatikastet. Aseta sellele 3 lasanjeplaati, siis pool ricotta'st, 2,5 dl Mozzarella juustu, 2,5 dl spinatilehti ja umbes 4 sl hakitud basiilikut. Siis jälle tomatikaste, lasanjeplaadid, ricotta, Mozzarella, spinat ja basiilik. Seejärel tomatikaste, lasanjeplaadid, tomatikaste ja Mozzarella.
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt pruunistuma hakkab.
Tõsta lasanje ahjust välja jahtuma. Puista peale riivitud Parmesan ning ülejäänud värske basiilik. Serveeri soojalt.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tehtud! Minu arust oli täitsa mõnus, lapsed just vaimustusest ei kilganud, neile meeldib "tavaline" hakklihalasanje rohkem.
Spinatilasanje
Väheste komponentidega lihtne lasanje.