Brüleekreem Cafe St Honoré moodi

Selle retsepti järgi valmistatakse brüleekreemi Edinburghis asuvas restoranis Le Café St Honore.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 munakollast

5.5 dl 48%list rõõska koort

1 vanillikaun

75 g suhkrut

pehmeid värskeid marju

Valmistamine

Klopi munakollased suhkruga vahule. 

Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja pane koos rõõsa koorega potti. Kuumuta tasakesi keemiseni ja eemalda pott tulelt.

Vala kuumutatud rõõsk koor muna-suhkruvahu hulka, sega pidevalt. Pane pott keskmisele tulele ja kuumuta pidevalt puulusikaga segades, kuni kreem on 83-kraadine, mitte rohkem (siin tuleb termomeetrit kasutada). Ära lase kreemil poti põhja kõrbeda! Eemalda pott kohe tulelt.

Kurna kreem läbi sõela ja jaota portsjonvormidesse (nn 'ramekin' vormid). Lase kreemidel jahtuda ja hoia (soovitavalt üle öö) külmikus.

Vahetult enne serveerimist puista igale vormile õhuke kiht suhkrut. Kõrveta suhkur kas spetsiaalse leeklambiga või hästi kuuma grilli all karamelliks.

Serveeri kohe, kaunista värskete marjadega.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Edinburgh on a plate" 2000, pildi tegi DAGRIS.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Baileys

Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.

Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis. 

Tootja: Baileys
Maaletooja: AS Prike

Pille
postitatud 15.06.2004 18:09

Ei ole seda kreembrülee retsepti veel katsetanud, aga olen tolles restoranis söömas käinud. Le Café St Honore oli võrratult hubane ja romantiline (st igati prantslaslik:) ning road imemaitsvad. Nii et väga väärt koht ja kindlasti on ka retsept vastav..

kristo
postitatud 17.11.2005 16:33

proovisin järgi. Väga hea magustoit tuli. Ainuke asi et kui sa selle leeklambiga oled karamelli ära sulatanud siis võiks selle korra sügavkülma panna et kreem ära tahkuks, juhul kui ei pane sügavkülma jääb kreem siuke poolvedel

Lumetydruk
postitatud 14.01.2012 17:29

Kindlasti teen uuesti. sai 6 kausikest mõnusat magustoitu :)

Pille
postitatud 16.06.2016 11:33

Lumetydruk saatis sellise pildi:

Dagris
postitatud 06.02.2012 09:23

Väga hea oli!

Kari
postitatud 10.08.2012 14:15

Kust võtta köögis kasutatavat leeklampi? Kas ahju grillirežiim võib olla sobiv alternatiiv, kui magustoit on savianumates?