Võrumaa roog "Paksu kapsta", siin porgandirohke variant. Sellist kapsast võib jahtunult isegi leivale määrida.
1,5 kg hapukapsast
250 g Lõuna-Eesti tangu
8-10 porgandit
1 kg hakkliha
3 sl suhkrut
soola ja musta pipart
praadimiseks võid
praeleent või vett
Kui kapsad on liiga hapud, loputa neid korraks vee all. Pane sõelale nõrguma.
Puhasta ja riivi porgandid, prae või sees klaasjaks. Prae ka hakkliha, pane lihale soola-pipart.
Pane potti kapsad, tangud ja porgandid. Vala peale nii palju vett või praeleent, et kapsad oleksid vee all. Hauta vaiksel tulel 1,5-2 tundi.
Kui tangud on poolpehmed, lisa hakkliha. Maitsesta soolaga ja vajadusel lisa ka natuke suhkrut.
Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat" (2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Paksud kapsad
Võrumaa roog "Paksu kapsta", siin porgandirohke variant. Sellist kapsast võib jahtunult isegi leivale määrida.