Paksud kapsad

Võrumaa roog "Paksu kapsta", siin porgandirohke variant. Sellist kapsast võib jahtunult isegi leivale määrida.

Kogus
viieteistkümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg hapukapsast

250 g Lõuna-Eesti tangu

8-10 porgandit

1 kg hakkliha

3 sl suhkrut

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

praeleent või vett

Valmistamine

Kui kapsad on liiga hapud, loputa neid korraks vee all. Pane sõelale nõrguma.

Puhasta ja riivi porgandid, prae või sees klaasjaks. Prae ka hakkliha, pane lihale soola-pipart. 

Pane potti kapsad, tangud ja porgandid. Vala peale nii palju vett või praeleent, et kapsad oleksid vee all. Hauta vaiksel tulel 1,5-2 tundi. 

Kui tangud on poolpehmed, lisa hakkliha. Maitsesta soolaga ja vajadusel lisa ka natuke suhkrut. 

Nipid ja soovitused:

  • Kapsad võib soojalt ka purkidesse panna ja siis külmkapis hoida. 

Loe veel:

Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat"  (2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR