Õuna-odrakook

Võro köögist pärit küpsetis, parajalt hapukas ja mahlane.

Kogus
ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

700-800 g hapukaid õunu

4 muna

12 sl odrajahu

12 sl suhkrut

näpuotsaga soola

soovi korral kaneeli või kardemoni

Valmistamine

Tükelda õunad üsna peeneks, koorida pole vaja. 

Vahusta munad poole kopguse suhkru ja näputäie soolaga (ei pea saama tugev vaht). Lisa segades jahu, ülejäänud suhkur ja õunad. 

Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale jahvatatud kaneeli või kardemoni. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Soojalt sobib hästi vanillijäätisega.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat"  (2014). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR