Võro köögist pärit küpsetis, parajalt hapukas ja mahlane.
700-800 g hapukaid õunu
4 muna
12 sl odrajahu
12 sl suhkrut
näpuotsaga soola
soovi korral kaneeli või kardemoni
Tükelda õunad üsna peeneks, koorida pole vaja.
Vahusta munad poole kopguse suhkru ja näputäie soolaga (ei pea saama tugev vaht). Lisa segades jahu, ülejäänud suhkur ja õunad.
Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale jahvatatud kaneeli või kardemoni. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Soojalt sobib hästi vanillijäätisega.
Retsept on raamatust "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat" (2014). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Õuna-odrakook
Võro köögist pärit küpsetis, parajalt hapukas ja mahlane.