Praetud meripoisurid basiilikusalatiga

Piisavalt põnev külalistele pakkumiseks, samas piisavalt kiire ja lihtne argiõhtul valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl taimeõli

200 g kooritud šalottsibulaid

1 sl suhkrut

2 sl palsamiäädikat

1 väike küüslauguküüs

50 g kivideta musti oliive

30 g piiniaseemneid

1 sl külmpressitud oliiviõli

8 meripoisurifileed

peotäis värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta praepannil 1 sl taimeõli. Lisa kooritud terved pesasibulad ja pruunista need ümberringi. Lisa pannile suhkur, palsamiäädikas ja hakitud küüslauk ning prae tasasel tulel veel 10 minutit või kuni šalotid on pehmed. 

Tõsta pann tulelt, sega juurde poolitatud oliivid, piiniaseemned, oliiviõli ning maitsesta musta pipraga. 

Kuumuta suurel mittenakkuval pannil 1 sl taimeõli. Maitsesta 4 meripoisurifileed soola-pipraga, siis tõsta pannile, nahk allpool. Prae 3-4 minutit, kuni nahk on krõbe. Pööra ringi ja prae veel minut aega, siis tõsta pannilt. 

Lisa pannile viimane lusikatäis õli ning korda praadimist ülejäänud nelja kalafileega. 

Sega basiilikulehed praetud šalottide jm hulka, jaota taldrikutele. Tõsta peale kalafileed ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR