3 sl taimeõli
200 g kooritud šalottsibulaid
1 sl suhkrut
2 sl palsamiäädikat
1 väike küüslauguküüs
50 g kivideta musti oliive
30 g piiniaseemneid
1 sl külmpressitud oliiviõli
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Kuumuta praepannil 1 sl taimeõli. Lisa kooritud terved pesasibulad ja pruunista need ümberringi. Lisa pannile suhkur, palsamiäädikas ja hakitud küüslauk ning prae tasasel tulel veel 10 minutit või kuni šalotid on pehmed.
Tõsta pann tulelt, sega juurde poolitatud oliivid, piiniaseemned, oliiviõli ning maitsesta musta pipraga.
Kuumuta suurel mittenakkuval pannil 1 sl taimeõli. Maitsesta 4 meripoisurifileed soola-pipraga, siis tõsta pannile, nahk allpool. Prae 3-4 minutit, kuni nahk on krõbe. Pööra ringi ja prae veel minut aega, siis tõsta pannilt.
Lisa pannile viimane lusikatäis õli ning korda praadimist ülejäänud nelja kalafileega.
Sega basiilikulehed praetud šalottide jm hulka, jaota taldrikutele. Tõsta peale kalafileed ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Praetud meripoisurid basiilikusalatiga
Piisavalt põnev külalistele pakkumiseks, samas piisavalt kiire ja lihtne argiõhtul valmistamiseks.