Maguskartulilõõtsad

Vahva viis maguskartulite valmistaniseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 maguskartulit e. bataati (kokku u 2 kg)

4 suurt küüslauguküünt

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl tšillipulbrit

0,75 tl soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 210 kraadini. Kata ahjupann küpsetuspaberiga.

Koori maguskartulid ja aseta lõikelauale kahe puulusika vahele. Lõika terava noaga maguskartulid peaaegu viiludeks - puulusikad aitavad neid lõpuni mitte lõigata. Aseta maguskartulid väikesele ahjupannile. 

Lõika küüslauguküüned viiludeks. Pista üks küüslauguviil iga teise sisselõike vahele. 

Sega väikeses kausis õli, tšilli ja sool. Pintselda õli kartulitele, nii et osa õlist valguks maguskartuliviilude vahele. 

Küpseta 210-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni maguskartulid on küpsed ja servadest krõbedad. 

Serveeri kuumalt või toasoojalt. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR