Sauce vierge on prantsuse kaste, mis on tehtud oliiviõlist, sidrunimahlast, hakitud tomatitest ja basiilikust. Siin on see kaaslaseks grillitud huntahvenafileele.
Kata grillpann fooliumiga, pintselda kergelt sulavõiga. Määri kalafileedele sulavõid, maitsesta soola ja pipraga. Aseta need fooliumile, nahk ülalpool.
Küpseta 5-7 minutit kuuma grillelemendi all, kuni kala on küps ja nahk pruunistuma hakkab.
Pane kirsstomatid, kapparid, šalottsibul, sidrunimahl ja õli väikese poti sisse. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta 2 minutit. Sega juurde rebitud basiilikulehed.
Tõsta kalafileed taldrikutele, siis tõsta sauce vierge ümber kala.
Serveeri keedetud või aurutatud uute kartulitega või väikeste ahjukartulitega, peale puista ülejäänud basiilik ja hakitud murulauk.
Grillitud huntahven vierge kastmega
Sauce vierge on prantsuse kaste, mis on tehtud oliiviõlist, sidrunimahlast, hakitud tomatitest ja basiilikust. Siin on see kaaslaseks grillitud huntahvenafileele.