Grillitud huntahven vierge kastmega

Sauce vierge on prantsuse kaste, mis on tehtud oliiviõlist, sidrunimahlast, hakitud tomatitest ja basiilikust. Siin on see kaaslaseks grillitud huntahvenafileele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g sulatatud võid

4 huntahvena fileed

soola ja musta pipart

Sauce vierge:

100 g kirsstomateid

2 tl väikeseid kappareid

0,5 sidruni mahl

1 peenelt hakitud šalottsibul

100 ml külmpressitud oliiviõli

peotäis värsket basiilikut

peotäis värsket murulauku

Valmistamine

Kata grillpann fooliumiga, pintselda kergelt sulavõiga. Määri kalafileedele sulavõid, maitsesta soola ja pipraga. Aseta need fooliumile, nahk ülalpool.

Küpseta 5-7 minutit kuuma grillelemendi all, kuni kala on küps ja nahk pruunistuma hakkab. 

Pane kirsstomatid, kapparid, šalottsibul, sidrunimahl ja õli väikese poti sisse. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta 2 minutit.  Sega juurde rebitud basiilikulehed. 

Tõsta kalafileed taldrikutele, siis tõsta sauce vierge ümber kala. 

Serveeri keedetud või aurutatud uute kartulitega või väikeste ahjukartulitega, peale puista ülejäänud basiilik ja hakitud murulauk.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR