Kuld-merikoger kartulite ja oliividega

Valmista sel moel värsket kuld-merikokre ehk doraadot.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g varajasi väiksemaid kartuleid

suur peotäis musti oliive

1 hakitud küüslauguküüs

suur punt värsket siledalehist peterselli

2 sl oliiviõli

0,5 sidruni mahl

450 g kaaluv puhastatud kuld-merikoger

väike klaas valget veini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C. 

Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees u 10 minutit, siis nõruta, lõika paksudeks viiludeks ja lase jahtuda. 

Sega kausis kartuliviilud, oliivid, küüslauk, pool hakitud petersellist, pool oliiviõlist, sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga. Kalla segu keskmise suurusega ahjuvormi põhjale. 

Maitsesta kuld-merikoger soola-pipraga, pista petersellirootsud kala kõhuõõnde. Aseta kala kartulitele, nirista peale ülejäänud oliiviõli.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kartulid hakkavad servadest krõbedaks muutuma. Siis kalla peale vein ja küpseta veel 10 minutit, kuni kartulid on kuldpruunid ja kala küps.

Võta roog ahjust välja, puista peale ülejäänud peterwsell ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR