400 g varajasi väiksemaid kartuleid
suur peotäis musti oliive
1 hakitud küüslauguküüs
suur punt värsket siledalehist peterselli
2 sl oliiviõli
0,5 sidruni mahl
450 g kaaluv puhastatud kuld-merikoger
väike klaas valget veini
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 220 C.
Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees u 10 minutit, siis nõruta, lõika paksudeks viiludeks ja lase jahtuda.
Sega kausis kartuliviilud, oliivid, küüslauk, pool hakitud petersellist, pool oliiviõlist, sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga. Kalla segu keskmise suurusega ahjuvormi põhjale.
Maitsesta kuld-merikoger soola-pipraga, pista petersellirootsud kala kõhuõõnde. Aseta kala kartulitele, nirista peale ülejäänud oliiviõli.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kartulid hakkavad servadest krõbedaks muutuma. Siis kalla peale vein ja küpseta veel 10 minutit, kuni kartulid on kuldpruunid ja kala küps.
Võta roog ahjust välja, puista peale ülejäänud peterwsell ja serveeri.
Retsept siit.
Kuld-merikoger kartulite ja oliividega
Valmista sel moel värsket kuld-merikokre ehk doraadot.