Tikka kala

Indiahõnguline kalaroog sobib hästi grillimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x 900 g kaaluvat roogitud ja puhastatud riffahvenat või kuld-merikokre

2 sl värskelt riivitud ingverijuurt

4 riivitud küüslauguküünt

6 sl maitsestamata paksu jogurtit

2 sl oliiviõli

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 tl mahedamaitselist tšillipulbrit

3 tl vürtsköömneid

soola

Valmistamine

Tee kala külgedele terava noaga mitu sisselõiget. 

Sega riivitud ingver ja küüslauk, maitsesta soolaga. Siis hõõru saadud pasta kalale ja kalasse. 

Sega jogurt õli, vürtside ning soolaga. Määri see segu kala sisse ja peale.

(Vajadusel hoia kuni küpsetamiseni jahedas.)

Grillimine: pane grillrestile või fooliumalusele ning küpseta 6-8 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR