Kõrvitsa-õunakrõbedik

Puruvormi e. krõbediku võib vastavalt soovile küpsetada kas ühes suuremas või mitmes väiksemas portsjonvormis. Mulle meeldib üsna suures vormis küpsetatud puruvorm :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1 dl suhkrut

1 tl kaneeli

1 dl heledaid seemneteta rosinaid

500 g tükeldatud kõrvitsat

500 g tükeldatud õuna

Purukate:

1 dl nisujahu

2 dl kaerahelbeid

1 dl tavalist suhkrut

demerara pruuni suhkrut

100 g võid

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits, (koori ja) tükelda õunad.

Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Sega kausis jahu, kaerahelbed ja (demerara) suhkur, siis haki juurde külm või.

Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.

Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 09.12.2008 22:11

Väga hea!Kaerahelbed andsid pähklise maitse.Mõnus.

Ssille
postitatud 20.11.2009 21:32

Maitsev kook või magustoit.

Kolhoositar
postitatud 23.12.2009 14:47

Mõnus krõbistamine! Jäätisega imeline.

Viigimari
postitatud 23.10.2010 21:42

Väga hea oli, sõime soojalt nii jäätise kui vahukoorega.

Hexy
postitatud 27.12.2011 10:53

Pere sõi küll isukalt

miakrete
postitatud 01.10.2013 21:18

superhea! no jäätisega on muidugi enamus asju head, kuid see oli tõesti maitsev niisama ka. kõrvits on ju täiesti magus. lihtne viis kõrvitsast midagi teha ja eriti hea meel on selle üle, et lapsed sõid ja kiitsid. avaldasin neile siis saladuse, et nad kiitsid just kõrvitsat (mis üldiselt pole lemmik), siis olid ise ka üllatunud, aga küsisid juurde :P

Piret
postitatud 14.01.2014 19:04

Väga hea magustoit!