2 sl võid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 dl heledaid seemneteta rosinaid
500 g tükeldatud kõrvitsat
500 g tükeldatud õuna
Purukate:1 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
1 dl tavalist suhkrut
demerara pruuni suhkrut
100 g võid
Koori ja tükelda kõrvits, (koori ja) tükelda õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Sega kausis jahu, kaerahelbed ja (demerara) suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.
Väga hea!Kaerahelbed andsid pähklise maitse.Mõnus.
Maitsev kook või magustoit.
Mõnus krõbistamine! Jäätisega imeline.
Väga hea oli, sõime soojalt nii jäätise kui vahukoorega.
Pere sõi küll isukalt
superhea! no jäätisega on muidugi enamus asju head, kuid see oli tõesti maitsev niisama ka. kõrvits on ju täiesti magus. lihtne viis kõrvitsast midagi teha ja eriti hea meel on selle üle, et lapsed sõid ja kiitsid. avaldasin neile siis saladuse, et nad kiitsid just kõrvitsat (mis üldiselt pole lemmik), siis olid ise ka üllatunud, aga küsisid juurde :P
Väga hea magustoit!
Kõrvitsa-õunakrõbedik
Puruvormi e. krõbediku võib vastavalt soovile küpsetada kas ühes suuremas või mitmes väiksemas portsjonvormis. Mulle meeldib üsna suures vormis küpsetatud puruvorm :)