Hollandi õunakook

Kaneeli-rosina-õunatäidisega küpsetis, Hollandse appeltaart, kus osa tainast jäetakse piruka kaunistamiseks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

300 g nisujahu

200 g külma võid

125 g suhkrut

näputäis soola

1 klopitud muna

Täidis:

100 g suhkrut

100 g seemneteta rosinaid (heledaid ja tumedaid)

1 tl jahvatatud kaneeli

2 sl riivsaia

3-4 haput õuna

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista tainas: Sega jahu ja sool, lisa suhkur ning haki juurde või. Lisa lahtiklopitud muna (jäta umbes 1 sl munasegu määrimiseks). Sõtku tainas ruttu ühtlaseks ja pane külmikusse.

Valmista täidis: Koori õunad, eemalda südamik ning tükelda. Loputa rosinad. Sega õunad, rosinad, suhkur ja kaneel.

Määri 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.

Rulli 2/3 tainast õhukeseks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad. Puista tainale riivsai, kata õuna-rosinaseguga. Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika 1.5cm laiusteks ribadeks. Aseta tainaribad risti-rästi koogi peale ja servadele. Määri kook pealt munaga.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on kuldpruun. Lase koogil veidi vormis jahtuda, siis tõsta restile jahtuma.

Serveeri jahtunult vahukoorega.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

vaikus
postitatud 26.02.2004 15:41

See on väga väga hea kook. Ma hoidsin kooki ahjus veidi kauem, aga võib-olla oli mu ahjul temperatuur veidi madalam, kui retseptis kirjas. Igal juhul soovitan soojalt!!!

Raine
postitatud 03.06.2008 19:07

Tõepoolest maitsev kook on! Soovitan minagi soojalt kõigile!

Vandiste
postitatud 26.09.2010 19:57

Väga hea õunakook! Tõsi, mina tegin ilma kaneelita ning panin hoopis mandlilaaste.

Alberta
postitatud 16.09.2015 16:36

Konkreetset retsepti ei ole veel proovinud, aga nimetatud kook on tõesti hea. Hästi sobivad õunatäidise sisse ka martsipanitükid. Ja eriti hea on kook tegelikult hoopis järgmisel päeval...

Maria Tuisk
postitatud 22.11.2015 16:38

Tegin täna. Väga hea kook :)

Karin Kops
postitatud 27.11.2017 12:08

Soovitan, soovitan, soovitan! Teen seda ise pidevalt :)

Kairi
postitatud 17.12.2017 23:01

Täitsa hea vahelduseks selist kooki teha, mina vähendan järgmisel korral täidisesse mineva suhkru hulka.