Tomati-õunadžemm

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg tomateid

500 g õunu

1 sl riivitud sidrunikoort

80 ml sidrunimahla

1,25 kg suhkrut

Valmistamine

Koori tomatid, lõika õhukesteks viiludeks. Koori tomatid, eemalda südamikud ja lõika õhukesteks viiludeks. 

Pane tomativiilud, õunaviilud, riivitud sidrunikoor potti. Kata pott kaanega, siis kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 30 minutit. 

Pane suhkur ahjupanniga 7 minutiks parajalt kuuma ahju soojenema. 

Lisa suhkur ja sidrunimahl tomati-õunasegule ning sega, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta keemiseni, siis keeda 40-45 minutit, kuni moos on parajalt paks ning jääkülmale alustassile poetatud moositilk hangub. Sega moosi aeg-ajalt keetmise ajal. 

Pane kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.  

Loe veel:

Ühest Bali saarel lapatud vanast ingliskeelsest kokaraamatust mugandatud retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR