Ahjus küpsetatud tomatid, mida serveeritakse fetajuustuga. Roog ise on gluteenivaba, aga soovi korral serveeri fetajuustu-tomatirooga koos lavaši, pita vms saiaga kergeks eineks.
Lõika tomatid pikuti pooleks ja laota kergelt õlitatud madalasse ahjuvormi, lõikepind ülalpool. Puista peale soola ja pipart ning grilli 240-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Vähenda kuumust 150 kraadini ja küpseta tomateid veel 1½ tundi, kuni tomatid on umbes poole väiksemad, kui alguses. Lase jahtuda.
Aseta igale taldrikule 4-5 tomatit ja veidi fetajuustu. Tilguta peale kvaliteetset oliiviõli, veidi meresoola ning värskelt jahvatatud pipart.
Ahjutomatid fetaga
Ahjus küpsetatud tomatid, mida serveeritakse fetajuustuga. Roog ise on gluteenivaba, aga soovi korral serveeri fetajuustu-tomatirooga koos lavaši, pita vms saiaga kergeks eineks.