Ahjutomatid fetaga

Ahjus küpsetatud tomatid, mida serveeritakse fetajuustuga. Roog ise on gluteenivaba, aga soovi korral serveeri fetajuustu-tomatirooga koos lavaši, pita vms saiaga kergeks eineks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

750 g küpseid ploomtomateid

1 tl värsket tüümiani

soola ja musta pipart

450 g kvaliteetset fetajuustu

külmpressitud oliiviõli

Serveerimiseks:

pita leiba või lavašši

Valmistamine

Lõika tomatid pikuti pooleks ja laota kergelt õlitatud madalasse ahjuvormi, lõikepind ülalpool. Puista peale soola ja pipart ning grilli 240-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Vähenda kuumust 150 kraadini ja küpseta tomateid veel 1½ tundi, kuni tomatid on umbes poole väiksemad, kui alguses. Lase jahtuda.

Aseta igale taldrikule 4-5 tomatit ja veidi fetajuustu. Tilguta peale kvaliteetset oliiviõli, veidi meresoola ning värskelt jahvatatud pipart.

Serveeri lavaši, pita vms saiaga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba ja LCHF toitumise korral serveeri rooga mõne muu lisandiga (ehk siis asenda lavašš või pita millegi sobivamaga). 

Briti autori Rick Steini retsept (Oven-Roasted Tomatoes with Feta).

 

LISA KOMMENTAAR