Või salvei ja röstitud küüslauguga

Määri seda salve- ja röstküüslaugumaitsevõid rukkileivale või röstsaiale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

1 röstitud terve küüslauk

5-10 värsket salveilehte

1 sl võid

kvaliteetset soola

Valmistamine

Rösti esmalt küüslaugumugul (vt nt siia - või mässi fooliumisse ja pista 20-30 minutiks 200-kraadisesse ahju). Lase küüslaugul maha jahtuda, siis pigista pehmeks küpsetatud sisu kestadest välja.

Sega küüslaugupasta toasooja või hulka, samal ajal seda kahvliga segades ja purustades.

Pane soojale pannile 1 sl võid ja küpseta seal salveilehed krõbedaks. Ära võid väga suitsema ja mustaks lase, ikka mõõdukalt. Lase natuke jahtuda ja sega või hulka - krõbedad lehed on eriti maitsvad. Maitsesta soolahelveste või mõne muu kvaliteetse soolaga ja pane natukeseks külma tahenema.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 27.06.2019 09:53

See on üks ütlemata hea kraam. Kaob toosist võluväel :)

Dorothea Oliivipuu
postitatud 01.07.2019 22:58

Huvitav, aga ei julgegi kohe teha, kas tõesti need salvei lehel lähevad krõbedaks?