Merikuradi 'scampi'

"Scampi" on paneeritud langustiinid, mida serveeritakse briti fish'n'chip poodides. Merikuradi tihe valge liha annab analoogse tulemuse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g merikuradifileed

100 g nisujahu

soola ja musta pipart

2 muna

250 g (Panko) riivsaia

frittimiseks õli

Valmistamine

Maitsesta jahu soola-pipraga ning pane ühele taldrikule, riivsai teisele ning klopi muna väikeses kausis lahti. 

Lõika merikuradifilee 7,5 cm pikkusteks ja 2,5 cm laiusteks tükkideks. Kasta need esmalt jahusse, siis munasse ja siis veereta neid riivsaias. 

Kuumuta paksupõhjalisel praepannil 1 cm õli tugeval kuumusel. Kui õli "virvendab", siis lisa jaokaupa paneeritud merikuraditükid ning prae 6-8 minutit. Pööra neid õlis aeg-ajalt ringi, et nad ühtlasemalt pruunistuks. 

Tõsta küpsed kalatükid kurnlusikaga õlist välja ja aseta köögipaberile nõrguma. Prae samal moel kõik kalatükid. 

Jaota kalatükid kuue papptopsi või kausikese sisse. Serveeri nt rohelise herne dipiga või sidrunisektori ja majoneesiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.06.2021 09:40

Väga mõnus, kiidame! Mul oli kaks väiksemat merikuradisaba, jagus kenasti kuuele muu toidu kõrvale.