Koori ja pese kartulid, lõika õhukesteks viiludeks ja maitsesta soolaga. (Mõnedes Hispaania piirkondades lisatakse ka veidi peenestatud sibulat ja/või küüslauku).
Kuumuta pannil oliivõli ja prae kartuleid aeg-ajalt segades tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed, ent mitte veel krõbedad. Nõruta kartulitelt liigne õli.
Klopi munad suures kausis katki, maitsesta soolaga ja lisa praetud kartulid. Sega hoolega, nii et kõik kartuliviilud oleksid munaseguga kaetud.
Kuumuta keskmise suurusega praepannil natuke oliivõli ja vala kartuli-munasegu pannile. Raputa panni, et vältida kartulite põhjakõrbemist.
Prae omlett mõlemalt poolt kuldpruuniks. Hispaania omlett on maitsev nii kuumalt kui külmalt nn tapas-laual.
Retsept on mugandatud raamatust "Best of Spanish & Mediterranean Cuisine". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lihtne valmistada. Natuke keeruline aga seda omletti panni peal ümber keerata. Väga erilist maitseelamust ei saanud just.
Mulle meeldis. Lihtne, odav, maitsev. Lisasin ka küüslauku ja peale riputasin rohelist sibulat. Teen teinekordki.
Ma tegin täna õhtusöögiks, aga kasutasin keedetud kartuleid. Lõikasin jahtunud kartulid väikesteks kuubikuteks, segasin 10 lahti klopitud munaga, maitsestasin soola ja mingi vehemerelise tomatimaitseainega ja siis praadisin pannil tasakesi. (fotol)
Hispaania kartuliomlett Tortilla española
Klassikaline Hispaania suupiste.