Hispaania kartuliomlett Tortilla española

Klassikaline Hispaania suupiste.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

6 muna

750 g kartulit

oliiviõli

soola

Valmistamine

Koori ja pese kartulid, lõika õhukesteks viiludeks ja maitsesta soolaga. (Mõnedes Hispaania piirkondades lisatakse ka veidi peenestatud sibulat ja/või küüslauku).

Kuumuta pannil oliivõli ja prae kartuleid aeg-ajalt segades tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed, ent mitte veel krõbedad. Nõruta kartulitelt liigne õli.

Klopi munad suures kausis katki, maitsesta soolaga ja lisa praetud kartulid. Sega hoolega, nii et kõik kartuliviilud oleksid munaseguga kaetud.

Kuumuta keskmise suurusega praepannil natuke oliivõli ja vala kartuli-munasegu pannile. Raputa panni, et vältida kartulite põhjakõrbemist.

Prae omlett mõlemalt poolt kuldpruuniks. Hispaania omlett on maitsev nii kuumalt kui külmalt nn tapas-laual.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Best of Spanish & Mediterranean Cuisine". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mariake
postitatud 10.09.2010 16:23

Lihtne valmistada. Natuke keeruline aga seda omletti panni peal ümber keerata. Väga erilist maitseelamust ei saanud just.

Pille
postitatud 09.06.2020 20:31

Kasutaja Mariake saadetud foto:

Mirjam
postitatud 25.06.2012 22:04

Mulle meeldis. Lihtne, odav, maitsev. Lisasin ka küüslauku ja peale riputasin rohelist sibulat. Teen teinekordki.

Pille
postitatud 09.06.2020 18:03

Ma tegin täna õhtusöögiks, aga kasutasin keedetud kartuleid. Lõikasin jahtunud kartulid väikesteks kuubikuteks, segasin 10 lahti klopitud munaga, maitsestasin soola ja mingi vehemerelise tomatimaitseainega ja siis praadisin pannil tasakesi. (fotol)

Pille
postitatud 01.02.2024 10:29

Minu pilt ka: