Värsked oad ja kassiratas

Meie koduaedades levinud umbrohi harilik maajalg e. kassiratas annab siin maitset värsketele kaunviljadele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g rohelisi ube ja/või

värskeid põldube ja/või

suhkruherneid

50 g võid või külmpressitud oliiviõli

väike peotäis maajala e. kassiratta lehti ja õisi

musta pipart

Valmistamine

Keeda oad ja herned soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna oad ja sega sulatatud võis või õlis. Maitsesta musta pipra ja peenelt hakitud kassirattaga.

Loe veel:

Retsept on Sami Tallbergi raamatust "Villiyrtti. Keittokirja" (2015). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas suhkruherneid. 

LISA KOMMENTAAR