Mandlikartulid ürtide ja sidruniga

Retsepti autoriks on Rootsi Aasta Kokk 2015, Thomas Sjögren.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g mandlikartuleid

3 küüslauguküünt

1 rosmariinioks

3 sl rapsiõli

1 punt murulauku

0,5 punti aed-harakputke

0,5 punti basiilikut

karbitäis salatkressi

1 sidrun

0,5 dl oliiviõli

2 tl meresoolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 225°C.

Pese kartulid hoolega, lõika pikuti pooleks. Koori ja haki küüslauk. Haki rosmariin.

Pane kartulid ahjuvormi, nirista peale rapsiõli ja puista peale küüslauk ja rosmariin. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni kartulid on küpsed ja kenasti kuldpruunid. 

Haki murulauk, rebi harakputkelt ja basiilikult lehed. Lõika kress lahti.

Pese sidrun hoolega soojas vees, riivi koor ning pressi välja umbes 0,75 dl mahla. Sega  sidrunimahl ja riivitud koor oliiviõliga. 

Kalla kaste kartulitele, puista peale ürdid ning meresoolahelbed. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR