Austrid harakputkejääga

Argiõhtu luksus.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 hästi värsket austrit

Harakputkejää:

pool punti aed-harakputke

3 sl vett

2,5 sl oliiviõli

0,5 sidruni mahl

näpuotsaga soola

Vinegrettkaste:

0,25 šalottsibulat

1 sl punase veini äädikat

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane hakitud aed-harakputk, vesi ja õli kõrgesse nõusse ning püreesta saumikseriga. Lisa sidrunimahl ja sool, sega läbi. Kalla saadud segu külmakindlasse kaussi ning pane 5 tunniks sügavkülma. 

Siis võta välja ning kaabi lusika või kahvliga peeneks "lumeks". Pane uuesti sügavkülma u 30 minutiks.

Koori sibul, haki peeneks Vispelda kõik vinegretiained omavahel. 

Ava austrid, piserda igale austrile veidi vinegretti ja seejärel tõsta peale lusikatäis harakputkejääd. Serveeri KOHE.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR