Lobster roll

USA kirdeosas armastatud suvine võileib - pehme kukkel rikkaliku homaaritäidisega.
Ideaalis kasuta hot dogi kukleid, mis on avatud pealt, mitte küljelt.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl majoneesi

4 sl värskelt pressitud sidrunimahla

2 sl hakitud värsket murulauku

1 sl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

675 g keedetud merivähi- ehk homaariliha

6 hot dogi saia

lehtsalatit

Valmistamine

Sega kausis majonees, sidrunimahl, murulauk, sinep, sool-pipar. Lisa keedetud, puhastatud ja suurteks tükkideks lõigatud homaar, sega kergelt läbi.

Määri kuklid pealt võiga, siis prae mittenakkuval pannil ümberringi kergelt kuldseks ja krõbedaks. 

Aseta iga kukli sisse salatileht, siis kuhja sellele homaarisegu. 

Regionaalsed variatsioonid:

  • Mehhiko lahe ääres: lisa hakitud mangot ja hakitud värsket münti
  • Edela-USAs: lisa hakitud chipotle tšillisid adobo-kastmes, purustatud tortiljakrõpse ja hakitud värsket koriandrit
  • Loode-USAs: lisa hakitud õuna ja varssellerit

Nipid ja soovitused:

  • USAs New Englandi piirkonnas kasutatakse hot dogi kukleid, mis on küpsetatud tihedasti üksteise kõrval, nii et servad on pehmed. Need lõigatakse lahti pealt. New England–style hot dog buns, New England hot dog buns, top-loading hot dog buns, split-top rolls, top-sliced rolls, frankfurter rolls, frankfurt rolls.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR