Granadillikreemid

Väikesed elegantsed magustoidud.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g suhkrut

850 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

8 küpset (krimpsus) granadilli

2 sl värskelt pressitud laimimahla

Valmistamine

Sega suhkur ja vahukoore väikeses paksupõhjalises potis. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud, siis kuumuta keemiseni. Lase 3 minutit podiseda, siis tõsta tulelt. 

Lõika granadillid pooleks ja pane 7 granadilli viljaliha köögikombaini. Püreesta, et saada võimalikult palju mahla kätte. Kurna granadillimahl läbi sõela, siis lisa ka laimimahl. 

Lase 10 minutit jahtuda, siis kalla 10 väikese magustoidukausi sisse. Tõsta kandikule, kata kogu kandik toidukilega ja tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema. 

Serveerimisel kaunista iga magustoit veidikese granadilli viljalihaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Magustoidu võib ka eelmisel päeval valmis teha.
  • Serveeri nt väikeste kookosküpsistega. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR