Briošš kitsejuustu ja lavendlisiirupis ploomidega

Lihtne ja väga maitsev magustoit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g suhkrut

10 värsket lavendliõit

1 sidruni pressitud mahl ja riivitud koor

8 küpset ploomi

1 väike briošš-sai viilutatuna

150 g pehmet Prantsuse kitsejuustu

Valmistamine

Pane suhkur, 100 ml vett, lavendlikoored, sidrunikoor ja -mahl potti. Kuumuta keemiseni, siis lase 15 minutit tasasel tulel podiseda. Tõsta tulelt ja lase siirupil kergelt jahtuda. 

Pese ploomid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Pane ploomid kaussi(desse), nirista peale siirup. 

Lõika briošš viiludeks, rösti kuldseks. Määri saiadele kitsejuustu, serveeri koos siirupiploomidega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR