Väike inglisepärane magustoit, mille valmistamiseks läheb vaja lavendlisuhkrut.
600 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
8 sl lavendlisuhkrut
0,5 sidruni riivitud koor ja 1-2 sidruni pressitud mahl (u 140 ml)
lavendliõisi
Pane vahukoor ja lavendlisuhkur potti. Kuumuta keskmisel tulel keemiseni, siis keeda 2,5 minutit pidevalt segads.
Võta pott tulelt, sega hulka sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor.
Kurna segu väikestesse teetassikestesse või magustoidupokaalidesse. Hoia vähemalt 2 tundi külmkapis või kuni magustoit on kalgendunud.
Serveerimisel puista peale mõned lavendliõied.
Retsept on mugandatud siit.
Lavendli-sidrunikreemid
Väike inglisepärane magustoit, mille valmistamiseks läheb vaja lavendlisuhkrut.