150 g tuhksuhkrut
150 g mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kollane kreem:125 g suhkrut
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
150 g võid
Kaunistuseks:mandlilaaste või hakitud mandleid
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta, kuni saad kena läikiva vahu. Siis sega õrnalt hulka mandlijahu ja küpsetuspulber.
Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Võta ahjust välja ja lase mandlibeseepõhjal täielikult jahtuda.
Siis võta mandlibeseepõhi ettevaatlikult vormist välja, eemalda küpsetuspaber ning tõsta koogialusele. Pese koogivormirõngas puhtaks, kuivata ning tõsta uuesti ümber mandlibeseepõhja.
Kollase kreemi jaoks sega väikeses potis munakollased, rõõsk koor, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, siis tõsta tulelt ning lase toatemperatuurini jahtuda.
Siis vispelda vähehaaval juurde toasoe pehme või.
Kalla saadud kreem koogile ning lase külmkapis taheneda (ideaalis üleöö).
Enne serveerimist libista terava noa abil kook vormi küljest lahti ning eemalda koogivormirõngas.
Kaunista köök röstitud mandlilaastudega ja serveeri.
Retsept siit.
Natuke magusavõitu, aga väga mõnus, lastele meeldis ka! Mandlipõhi oli väga mahlane ja kreem väga mõnusalt kreemjas :)
Suksesskake
Norralaste lemmikkook on tuntud nii "suksesskake" kui ka "Kake med gul krem" ehk kollase kreemiga koogi nime all.