Suksesskake

Norralaste lemmikkook on tuntud nii "suksesskake" kui ka "Kake med gul krem" ehk kollase kreemiga koogi nime all.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Mandlipõhi:

4 munavalget

150 g tuhksuhkrut

150 g mandlijahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

Kollane kreem:

4 munakollast

125 g suhkrut

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

150 g võid

Kaunistuseks:

mandlilaaste või hakitud mandleid

Valmistamine

Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta, kuni saad kena läikiva vahu. Siis sega õrnalt hulka mandlijahu ja küpsetuspulber.

Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. 

Kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Võta ahjust välja ja lase mandlibeseepõhjal täielikult jahtuda. 

Siis võta mandlibeseepõhi ettevaatlikult vormist välja, eemalda küpsetuspaber ning tõsta koogialusele. Pese koogivormirõngas puhtaks, kuivata ning tõsta uuesti ümber mandlibeseepõhja. 

Kollase kreemi jaoks sega väikeses potis munakollased, rõõsk koor, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, siis tõsta tulelt ning lase toatemperatuurini jahtuda. 

Siis vispelda vähehaaval juurde toasoe pehme või.

Kalla saadud kreem koogile ning lase külmkapis taheneda (ideaalis üleöö). 

Enne serveerimist libista terava noa abil kook vormi küljest lahti ning eemalda koogivormirõngas. 

Kaunista köök röstitud mandlilaastudega ja serveeri. 

Nipid ja soovitused: 

  • Hoia kreemi kuumutades sel hoolega silma peal, et see põhja ei kõrbeks ja/või tükki ei läheks!
  • Kreem on alguses üsna vedel, nii et niisama koogile määrides paneks see plehku. Seepärast on abiks koogivormirõngas - see hoiab kreemi kinni. Kui Sa seda teha ei saa/taha, siis tõsta kreem külmkappi tahenema mõneks ajaks ja määri siis koogile. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.01.2020 21:56

Natuke magusavõitu, aga väga mõnus, lastele meeldis ka! Mandlipõhi oli väga mahlane ja kreem väga mõnusalt kreemjas :)