Tikri-puruvorm

Mahlakas magus vormiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud tikreid

85 g suhkrut

175 g nisujahu

75 g demerara suhkrut

85 g külma soolast võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Sega keskmise suurusega ahjuvormi põhjas puhastatud tikrid ja suhkur, lisa 2 sl vett. 

Purusegu jaoks sega kausis jahu, sool ja või ning näpista sõrmede vahel niiskeks puruks. Sega juurde demerara suhkur. Puista purusegu ühtlaselt tikritele. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 40-50 minutit, kuni tikrid podisevad ja purukate on kuldne ja krõbe. 

Nipid ja soovitused:

  • Purusegu võib teha ka 1,5-2 x rohkem.
  • Soovi korral lisa purukatte hulka ka natuke kaerahelbeid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR