Roheline salat küüslaugujogurtiga

Türgis kasutatakse selle salati (Yoğurtlu Semizotu) tegemiseks portulakki (semizotu), aga sobib ka põldsalat või ürt-allikkerss.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

60 g värsket portulakki või ürt-allikkerssi ('vesikressi') või põldsalatit

250 ml türgi jogurtit

1 purustatud küüslauguküüs

0,5 tl meresoolahelbeid

1 tl kuivatatud münti

2 sl külmpressitud oliiviõli

tšillihelbeid

Valmistamine

Purusta küüslauguküüs vähese soolaga pastaks. Sega küüslauk jogurti hulka, maitsesta soola-pipraga. 

Lisa kaussi portulak ja kuivatatud münt ning sega hoolega. Tõsta serveerimiskaussi, nirista peale oliiviõli ning kaunista mõne tšillihelbega.

Serveeri kohe. 

Afiyet Olsun!

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.05.2019 23:16

Kasutasin põldsalatit ehk põldkännakut ("lambasalat") ning Saare türgi jogurtit. Väga mõnus oli, meeldis ka väga külalistele.

Pille
postitatud 04.07.2022 21:44

Endiselt väga mõnus salat, tegin hiljuti. Pilt aga aastast 2019:

Maani
postitatud 07.08.2022 14:10

Mis vahe on türgi jogurtil ja kreeka jogurtil? Kuna poes oli ainult kreeka oma, kasutan seda, aga kas maitseomadustes jääb midagi puudu?