Türgis kasutatakse selle salati (Yoğurtlu Semizotu) tegemiseks portulakki (semizotu), aga sobib ka põldsalat või ürt-allikkerss.
60 g värsket portulakki või ürt-allikkerssi ('vesikressi') või põldsalatit
250 ml türgi jogurtit
1 purustatud küüslauguküüs
0,5 tl meresoolahelbeid
1 tl kuivatatud münti
2 sl külmpressitud oliiviõli
tšillihelbeid
Purusta küüslauguküüs vähese soolaga pastaks. Sega küüslauk jogurti hulka, maitsesta soola-pipraga.
Lisa kaussi portulak ja kuivatatud münt ning sega hoolega. Tõsta serveerimiskaussi, nirista peale oliiviõli ning kaunista mõne tšillihelbega.
Serveeri kohe.
Afiyet Olsun!
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin põldsalatit ehk põldkännakut ("lambasalat") ning Saare türgi jogurtit. Väga mõnus oli, meeldis ka väga külalistele.
Endiselt väga mõnus salat, tegin hiljuti. Pilt aga aastast 2019:
Mis vahe on türgi jogurtil ja kreeka jogurtil? Kuna poes oli ainult kreeka oma, kasutan seda, aga kas maitseomadustes jääb midagi puudu?
Roheline salat küüslaugujogurtiga
Türgis kasutatakse selle salati (Yoğurtlu Semizotu) tegemiseks portulakki (semizotu), aga sobib ka põldsalat või ürt-allikkerss.