Võilillemajonees

Meie toimetaja Ilse tegi võililleõielisandiga kevadsuvise majoneesi.

Kogus
3 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

25 võililleõie õielehed

1 muna või 2 munakollast

1 tl Dijoni sinepit

1 sl valge veini äädikat või sidrunimahla

2,5 dl mahedamaitselist õli - nt

2,5 dl kerget oliiviõli või viinamarjaseemneõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad saumikserit:

Pane võilille õielehed saumikseri kannu. Lisa 1 dl õli ja peenesta ühtlaseks. 

Löö terve muna mikserikannu. Lisa sinep ja sidrunimahl/veiniäädikas, maitseks soola-pipart ning seejärel kalla ettevaatlikult peale ülejäänud õli.

Pane mikserinui kannu, nii et muna jääks mikseriotsaku alla. Lülita mikser sisse ning hoia paigal, kuni mikserikannu põhja moodustub paks kena majonees. Alles siis võid mikserinuia veidi üles-alla liigutada, kuni kogu õli on ülejäänud kastmega emulsifeerunud ja mikserikannus on kena majonees.

Kui kasutad visplit ehk klassikalist meetodit:

Pane kausi põhja 2 munakollast. Lisa sinep, sidruimahl/veiniäädikas ja veidi soola-pipart. Hakka tasakesi vispeldama. Kui munakollasesegu on juba veidi kohevam, siis hakka peene nirena õli juurde vispeldama. Vispelda hoolega ja pikalt, kuni kausis on kena majonees.

Lisa hakitud võililille õielehed, vispelda veel veidi, et majonees maitsestuks ja värvuks ühtlaselt. Maitsesta soola-pipraga sobivaks. 

Petuversioon:

Osta poest head majoneesi, lisa peotäis peenestatud võililleõielehti ja vispelda korralikult segi ;) 

Retsepti koostas ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. Ilse kasutas seda kõige esimest meetodit. 

LISA KOMMENTAAR